Nu contează cît de încet înaintezi, atîta timp cît nu te opreşti.💛

Uneori poate fi foarte dificil să găsim pacea în viaţa noastră şi în noi înşine mai ales din cauza faptului că astăzi totul în jurul nostru se întîmplă atît de repede, progresul ştiinţific şi tehnologic, schimbări politice şi sociale. Este bine însă să ne oprim puţin şi să găsim acea pace în noi ce ne va ajuta să ne bucurăm mai mult de viaţă. Este important nu numai să facem, dar şi să ne acordăm timpul necesar să ne bucurăm de ceea ce facem.

Nu te împrieteni niciodată cu o persoană care nu este mai bună decît tine.

Avem tendinţa de a ne împrieteni cu oameni care ne sînt inferiori sau uşor inferiori căci asta ne face să ne simţim mai bine şi să gîndim mai sus despre propria persoană. Nu faceţi acesta, împrieteniţi-vă cu oameni care vă sînt net superiori, oameni de la care să aveţi ce învăţa şi care să vă provoace să deveniţi o versiune mai bună a voastră.

Cînd simţiţi că furia ia amploare, gîndiţi-vă la consecinţe.

Cînd sînteţi nervoşi, aruncaţi-vă întotdeauna un ochi în viitor înainte de a acţiona.

Cînd observaţi că devine imposibil să vă atingeţi ţelurile, nu vă ajustaţi ţelurile, ci numai paşii către atingerea acestora.

Dacă v-aţi pus ceva în cap, dar nu este atît de uşor pe cît credeaţi, continuaţi, nu vă daţi bătuţi. Poate vă va lua mai mult timp, însă pînă la urmă veţi ajunge acolo.

Dacă urăşti o persoană, atunci acea persoana te-a înfrînt.

Este în regulă să ignori sau să fii indiferent faţă de o persoană care te percepe negativ. Însă, dacă vă consumaţi timpul şi energia urînd persoana respectivă, atunci aţi pierdut lupta împotriva acesteia, luptă în care nu trebuia să vă aruncaţi încă de la început.

Omul superior care caută ceva, caută în el însuşi; omul inferior caută întotdeauna în alţii.

Foarte mulţi dintre noi consideră că pentru a avea mai multă valoare şi pentru a fi mai bine văzuţi în societate trebuie să acumuleze bogăţii şi bunuri materiale. Oamenii înţelepţi, însă, ştiu că singurul mod real de a ne creşte valoarea este prin a încerca să o cultivăm în noi înşine.

Oriunde mergeţi, mergeţi cu toată inima.

Muhammad Ali credea că este cel mai bun indiferent de ceea ce făcea, chiar dacă era un colector de gunoaie. Acesta este modul în care trebuie să gîndim cu toţii. Indiferent ce facem, trebuie să facem cu pasiune şi determinare.

Oferiţi sfaturi şi instrucţiuni celor care caută cunoştere după ce şi-au descoperit ignoranţa.

Cu toţii ignorăm diverse lucruri sau convingeri, gîndiţi-vă la asta înainte de a încerca să corectaţi pe cineva. Aşteptaţi pînă cînd oamenii au ajuns în acel punct în care au nevoie de ajutorul şi opinia voastră înainte de a începe să vi le exprimaţi.

Dacă vă concentraţi pe orice avantaj sau realizare, oricît de mici ar fi, vă va fi mult mai uşor să mergeţi mai departe.

În loc de a vă petrece timpul consumîndu-vă că superiorul vostru îi apreciează mai mult pe ceilalţi colegi decît pe voi, încercaţi să vă concentraţi numai pe ceea ce ştiţi sigur că este adevărat şi care vă poate motiva să vă faceţi lucrul mai bine şi mai eficient.

Dacă cineva scuipă în spatele vostru, înseamnă că sînteţi mult înaintea lor.

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...

Questo sito utilizza Akismet per ridurre lo spam. Scopri come vengono elaborati i dati derivati dai commenti.

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: