“În lumea în care trăim, avem nevoie să știm “cine suntem” și “ce vrem” de la viață.🙏

“În lumea în care trăim, avem nevoie să știm “cine suntem” și “ce vrem” de la viață. E necesar să știm care ne sunt prioritățile, scara valorilor…într-o lume care tinde tot mai mult să-și piardă identitatea spirituală. E important să ne redescoperim în fiecare clipă…
Foarte mulți oameni și-au pierdut candoarea și inocența de copil. Au uitat, pur și simplu, să mai fie copii, și-au pierdut simplitatea… Într-un timp foarte scurt, omul a făcut reale descoperiri din punct de vedere medical, științific, dar din punct de vedere uman?!… S-a făcut chiar un pas pe Lună, dar s-a făcut și un pas înainte în a ne apropia de cei din jur, de a-i înțelege, de a-i accepta, de a-i iubi sincer, dezinteresat?
Timpul s-a comprimat și împreună cu el și sentimentele multora dintre noi. Privim mai mult în exterior și mai puțin în interior. Nu ne mai raportăm la partea lăuntrică, la suflet, ci la partea materială, vizibilă. Ne este greu sa-i iubim pe cei care ne dezamăgesc, care raspund cu răutate la bunatate, care sunt indiferenți la iubirea noastră, care fac din supărările noastre motive de bârfă, care se îndepartează exact in momentele în care avem cea mai mare nevoie de ei, care ne îmbrâncesc atunci când ne este greu, care ne trădează, care ne tulbură…uitând că aceste persoane apar în viețile noastre tocmai pentru a vedea câtă răutate, câtă invidie, cât egoism există în sufletele lor și să ne determine să facem tot posibilul să nu fim ca ele.
Am devenit obsedați în ceea ce privește virușii, bacteriile care ar putea invada lumea și ar crea epidemii ucigătoare.Și pe bună dreptate, acest lucru e îngrijorător. Însă, am trecut cu vederea un virus letal pentru sufletele noastre: virusul indiferenței și al neîncrederii. Acest virus e foarte subtil, se instalează fără să ne dăm seama, în timp ce suntem prinși în vâltoarea lucrurilor, erodându-ne sufletul și pierzându-ne sâmburele divin… Să încercăm să vindecăm lumea, s-o facem mai bună, printr-o dragoste mai puternică unii față de alții și, mai ales, față de Mântuitorul Iisus Hristos, Izvorul Tămăduirii! El ne iubeşte în orice situaţie dificilă ne-am afla şi ne aşteaptă… El descrie profunzimea dragostei Sale faţă de noi: „Cum M-a iubit pe Mine Tatăl, aşa v-am iubit şi Eu pe voi. Rămâneţi în dragostea Mea. Dacă păziţi poruncile Mele, veţi rămânea în dragostea Mea, după cum şi Eu am păzit poruncile Tatălui Meu, şi rămân în dragostea Lui. V-am spus aceste lucruri, pentru ca bucuria Mea să rămână în voi, şi bucuria voastră să fie deplină!”
O zi binecuvântată, suflete frumoase!

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...

Questo sito utilizza Akismet per ridurre lo spam. Scopri come vengono elaborati i dati derivati dai commenti.

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: