Cea mai imperioasă datorie şi cea mai mare, pe care o aveţi voi, cei căsătoriţi, este să creşteţi copiii în frica şi certarea Domnului.

Când te-ai sculat dimineaţă, întâi pune-i la rugăciune. Dumnezeu să-l ierte pe tată-l meu, pe copii. Era un om înalt, cu barba albă. Alexandru îl chema. Când se scula dimineaţa, avea o curea în cui. Îi zicea Sfântul Nicolae! Noi am fi ceru mâncarea la mama că mergeam la şcoală. El zicea: „Măi, uite Sfântul Nicolae! Treci la rugăciune!” Până nu ne rugam un ceas, nu ne dădea mâncare, nimic. Iar dacă era în post, zicea: „Nu se mănâncă acum. Când vii de la şcoală, la amiază. Nu eşti porc să mănânci dimineaţă”.
Dumnezeu să-l ierte! Nu ştia carte, dar avea frică de Dumnezeu.
Să adoarmă seara unul neînchinat? Sau să stea la masă până zice „Tatăl nostru”? Sau să nu se ducă Duminica la biserică? Sau să audă c-a înjurat sau a fumat sau a furat ceva? Că nu-l vedeai pe el cu acestea în veac, dar dacă te-a prins, ferească Dumnezeu!
El a fost în casă sfeşnic. El a fost stăpân pe noi.
Când vă treziţi dimineaţa, să nu vă apucaţi de treabă întâi, că sunteţi batjocoriţi de satana! Ci să ziceţi: „Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, slavă Ţie!” Slăveşte-l pe Dumnezeu, că apoi ai să ai spor la muncă în ziua aceea. Ţi-ajută Dumnezeu, îţi întăreşti şi mintea şi braţele ca să lucrezi cu spor, să te păzească de primejdii, de fulgere, de tunete, de accidente, de orice. Roagă-te lui Dumnezeu şi porneşte la muncă cu toată inima. Dar întâi roagă-te Lui şi ai să vezi cu cât spor mergi în ziua aceea.

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...

Questo sito utilizza Akismet per ridurre lo spam. Scopri come vengono elaborati i dati derivati dai commenti.

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: